Idas Bananbröd
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st mogna bananer
  • 12 dl havregryn
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 dl solrosfrön
  • 12 tsk bikarbonat
  • 11 tsk salt
  • 12,5 dl fil eller kvarg
  • 10,5 dl flytande honungSätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
  • 1 Skala och mosa bananerna.
  • 1 Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
  • 1 Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
  • 1 Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.