Sallader. Idag blir det ett lite annorlunda inlägg i min blogg. Utbildningen byggde på mycket hemstudier så jag bodde med näsan i böckerna på kvällarna och gjorde dom praktiska övningarna på dagarna i skolan
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
I förrgår gjorde jag ju en rabarberpajpå ett för mig alldeles nytt mjöl. Jag har länge tänkt skicka efter detta mjöl, för jag har aldrig sett det i en butik, men så kom jag att prata med en kompis om det, och det visade sig att hon hade mjölet hemma
Det är så gott och så lätt at göra fisk på grillen… har jag upptäck. Just nu så sitter vi och slappar i skuggan och M&M dricker läskande dryck ochjagoch L tar oss något annat gott att dricka… kan man ha det bättre
Idag bakade jag en rabarberoch jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut. Jag fick med hjälp av den hitta en skatt som var min mors dags present, för idag är det alla mammors dag
Igår gjorde jag en middagspizza som var väldans god, med potatis, squash, lök och tomater på. Jag är i vart fall trött på att plocka upp högar i trädgården
Idag lagar jag min älskade "röd morotssoppa" med fetaosttärningar att toppa med. Pannkakor med sylt och vispgrädde blir det därefter - det är ju torsdag
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept påkrusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
receptet hittade jagpå arla och ja. Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta ochidag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.