Därför har jag bestämt att det är sommar i Sjöstaden idag. Inte idag dock. Jag har en Brillat Savarin som börjar mogna och en onödigt god bit färsk Pecorino som jag hör ropa på mig från köket
Idag så hade jag dock bestämt mig för att ta det lugnt och baka lite. Jag ja legat på sofflocket nu så länge så jag känner mig sprudlande glad att man har kommit igång igen
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Vi hittade receptet på coop men har ändrat det lite efter tycke och smak. Till middag idag gjorde Fredrik min man pasta med gräddkantareller och västerbottenost
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
Idaghar det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Det bästa med grytor är att de blir godare när man värmer på dem, så gör mycket och du har till flera middagar
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Nästa gång kommer jag ha i mer kryddor, så jag har lagt till dem i parentes i receptet. När jag för många år sedan gjorde praktik i Sheffield så åt jag en baguett med något som jag antar var en variant av pulled pork
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.