Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Så idag blev detkyckling med ajvar och rostad potatis…. Som ni vet så gillar jag mat som lagas i ugnen och idag blev det både kött och potatis som hamnade där
Inspirationen, den föddes ur detta recept av Jens Linder , i söndagens DN. För oss var smulad, smakrik fetaost och rikligt med finhackad bladpersilja de självklara tillbehören
En liten miss i planeringen var att det serverades som skollunch idag…fast där fick vi makaroner i stället för spaghetti och såsen var inte exakt likadan
Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Idag låg det senaste numret av Allt om mat på hallgolvet när jag kom hem från jobbet. Det blev en god kycklingrätt med rosmarin och parmesanost i såsen
Crock-Pottad kotlettrad med vilda fantasier (se här hur det gick till), såsen med en rejäl skvätt björnbärsbalsamico och grädde, den mjukade löken från såstillverkningen (skulle slängas med löken smakade ljuvligt av balsamicon) och smörkokt rödbeta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.