Valet föll på grekiska bönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. Jag hade med mig en portion i matlådan som jag åt kall vilket faktiskt var ännu godare
600 g bönor förslagsvis haricots verts, vaxbönor, skärbönor, bondbönor eller brytbönor. 10,5 krm vitpepparRensa bönorna. Koka under tiden bönorna i 4 minuter
Skölj bönorna och låt rinna av. Häll i bönorna och låt dem steka med tills de blivit varma. Tillsätt hackad tomat och vatten och låt puttra i 5–10 minuter. 2 st svarta bönor. 3 st tomater
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Värm bönornaom du inte vill ha dem kalla Hacka löken fint Häll olivolja i ett dl-mått, blanda i det kryddgröna, citrussaften och kryddorna Blanda lök och bönor Häll över oljeblandningen och vänd försiktigt runt 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter. 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter 1 liten röd lök dill persilja gräslök olivolja efter smak salt peppar - gärna lite chilipeppar 1 tsk citron eller lime
Hemkokta bönor är ju så mycket godare än de färdigkokta korvar med bruna bönorsom finns i affären. Vi äter gärna bönor av allehanda slag, och det var länge sedan vi åt bruna bönor, men nu ska det bli av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.