Hoppas ni alla haft en lugn och fin söndag. Idag har det tack och lov intevarit det snökaos som hela Västra Götaland hade igår, men kallt har det dock varit så det räckt och blivit över
Det har varitintensiva veckor det sista, men nu infinnersigjulen här hemma hos oss. så nu är de julIgår tog vi oss ut till Öströö Fårfarm som bjöd på glögg och pepparkakor, och massa härligjulstämning
Julgodis är så himla gott. ½ dl vispgrädde. Funkar i och för siglika bra utanför julmånaden som nu, men enkla och toppengoda, så dem har jag gärna på godisbordetigenijul
Cheesefyllningen. Rivet skal och saft av en apelsin. Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet
Vi har skinka, revbensspjäll och sill, men där tar traditionerna slut i år. Det är för sent att komma med inspirationtilljulbordetidag, men med tanke på att jag är less på julmat försöker jag göra någonting helt annat
Ett måste på julbordet om ni frågar mig. Bara att rulla ihop och steka. Ni kanske tycker att man ska äta de klassiska köttbullarna på julafton, det förstår jag (det tycker jag med), men om ni är trötta på dem bjuder jag här på några annorlunda köttbullsrecept ur bloggarkivet
Så istället hade jag en halv red snapper som jag tyckte vi kunde göra något med, men när jag väl anlände hemma hosmina föräldrar var middagen redan klar
Vi fortsätter rensa kylskåpet på julmat, note to self, köp inte så jäkla mycket mat nästa jul. Kylskåpet är fortfarande fyllt med brysselkål, rödkål, grönkål, sill, lax
Vilkenmysig Valborg vi hade trots regn o rusk. Vi blev mottagna med champagne o tilltugg. Jag har på migmin "städrock" från personalshoppingdagen med Gigii Marbella
Här har jag utgått från receptet på min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung iItalien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
I skolan håller vi på att laborera fram den mest perfekta Crème caramellen. Vi testar massor av recept, laborerar med tider, konsistenser, färger, former och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.