Usch, vilket väder. Vindenviner utanför och jag har faktisktinte gått ut på hela dagen utan har istället stängt inmigi lägenheten och försökt vara kreativ
Potatis och purjolöksopp serverades med med en pizzabulle med bacon och prästost. Vi har haft stormväder i bodø, ruskigt höstväder och Viljar blåser bokstavligt talat omkull när vivarit ute
Idag är det sista dagen på Lakritsfestivalen och jag känner ett visst vedmod. Det har varit så otroligthärligt att vara en av lakritsfestivalens "ambassadörer" eller "festivalbloggare" som det också kallas
Bland allt gott jag bakade i söndags var knäckebrödet nästan det godaste. Knäckebröd kan verkligenvarierasi det oändliga men jag valde ett med mycket frön ivilket gjorde det till mer av ett fröknäcke
inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. En härlig höstdag här på västkusten. Och jag tror minsann att det innebärhöststädningi trädgården
Att dessutom baka något vackert för både öga och mun av dessa röda juveler behöver inte vara svårt på något sätt, som denna ljuvliga kaka som på engelska heter " upside down cake" och betyder att man gräddar kakan uppochner vilket ger ett vackert mönster ovanpå kakan
Man äter ju med ögat. En klassiker är en klassiker, så enkelt och gott fortfarande. Har du martiniglas eller cocktailglas passar det bättre och är snyggare att servera räkcocktaileni dessa än i en vanligliten skål som på bilden
Den här gången var jag hemma hela tiden och höll ett öga på grytan. Långkok ger fantastiskt god mat. Hittills har jag bara gjort det på helger, då man är hemma hela dagen och kan låta ha en gryta puttrande på spisen
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigarepizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.