Vi brukar mest äta potatis som tillbehör, men eftersom det är väldigtbillig mat, som dessutom oftast är lokalproducerad, försöker jag ibland laga maträtter med potatis som huvudingrediens
Någon gång, förhoppningsvis om många, många år, hoppas jag få ärva denna lilla skatt. Ibland är det så skönt att bara kapitulera, och laga en gammal omodern klassikertillmiddag
Här kommer ett förslag på en lätt och god maträtt förbarnfamiljer, varförinte alla andra också. Lägg allt i en stor ugnsform som du smort lite, och blanda ihop
Skala ochskivapotatisen. Skär tomaterna i små bitar. Strö salt och muskot mellan lagren. Varva potatis, tomat och smulad fetaost i två ugnsfasta formar
Man räknar för varje person vilkapotatisar de kunde tänkas äta. När pappa och barn har olika smak så kan man tillverkapotatisgratängeni små portionsskålar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.