SmörFarinsockerKanel(russin, hackade valnötter, äppelbitar, eller vad du känner för)Tillpensling. Eftersom jag intevill ha hårda kardemummakärnor i bullarna utan bara smaken så silar jag degvätskan innan jag häller den över den smulade jästen
Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar
Så roligt att jag fick så många positiva kommentarer på minegentillverkade "tomatketchup". Jag tycker själv att den blev god, kanske inte exakt likt "köpe"ketchup mer som en kryddstark tomatsås
"Cacciatore" som betyder jägarfruns gryta. Den kommer ursprungligen från mellersta Italien och naturligtvisfinns det lika många variationerpå den som det finns jägarfruar
En dag som denna behöver och längtar jag efter en varm och len vintersoppa på svenska rotfrukter. Denna soppa är enkel och går att variera på många sätt efter tycke och smak
Pressa citronen överlaxen. Strö över finhackaddill och slå på vispgrädden. Jag har även gjort en variation där jag har använt vittvin och litecitronistället för bara citron
Jättelätt att göra och otroligt god. Karins äppelkaka125 g smält smör1½ dl socker2 dl vetemjöl3/4 tsk bakpulverRör ihop allt i smöret och lägg detta över de skivadeäppelbitarnai smord formGrädda 30 mini 200 grader. 30 min
Lusthuset och trädgården i morgonens mjuka oktoberljus. This post "Höstmys -surdegsbaguetter" was originally uploaded by Tyra HallséniusLindhein the blog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.