Äntligen fredag. Denna veckan har bara sprungitiväg, liksom alla andra veckor. Efter en härlig frukost börjar jag nu fundera på vad kvällen ska erbjuda för gott i mat väg, och tänkte tipsa er om en god och enkel liten dessert
Det är mycket helgdagar så här på våren och då måste man ju äta lite extra gott och till valborgsmässoafton bestämde vi oss för en gammal klassikertill förrätt, ansjovisfräs
Det kan väl knappast ha undgått någon att det är alla hjärtans dag på tisdag. Vi brukar normalt sett inte bry oss särskilt mycket om att fira sådana här dagar, men lite god mat kan det bli
För någon vecka sedan var Per Morberg ute i skogen tillsammans med en GP-journalist. Vad kan göra soppan snäppet bättre än om inte använda sig av "Skogens Rolls Royce" (citat pappa), nämligen Svart trumpetsvamp
Idag var kvällen uppbokad för matbloggsträff á la glöggkväll. En kväll fylld av tokerier, godsaker, skratt och pepparkakshuspimpande uppstyrt av kvällens värd
Denna lillenyårsafton går liteiitalienska tecken i vårt kök, på menyn står plockmat och på fatet ligger det en hel del charkuterier men även en skaldjursrätt har vi lyckats klämma in
Tillsätt de övrigaingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsi såsen
Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
God fortsättning. Hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton. Vi hade det jättebra och det var lugnt och skönt och inte för mycket smällare, vilketvi som har hundar uppskattar
Thank God it'sFriday. Godmorgon minafina läsare, hoppas nisovit gott. Här är det strax dags för mig att ta mig an sista dagen på minintroduktionsvecka på nya jobbet
Annars är det i regel min man som står för den biten. Han är liksom matbrödsexperten i vårt hem. När jag väl bakar något så blir det oftast enkla, och lite extra "piffiga" variantertill helgerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.