När far i huset får bestämma ser en söndagsmiddagtill Fars Dag ut just såhär. Ta ut en biff och kolla så att den är genomstekt, låt stå inne en stund till om det behövs
Vänd sist ner omelettstrimlor och låt allt sakta bli genomvarmt. Fräs lök och riven kål tillsdet tar färg, rör ner sambal oelek, salta, peppra och smaka av
Blötlägg brödskivornai grädden tills de blir mjuka. Älgfärsbiffarmedråstektlök och potatismosFörr var det otänkbart att göra älgfärsbiffar utan att blanda färsen med en större mängd fläskfärs
Förbered kokt potatis om du vill ha dettill. Servera skivornamed lever med en rejäl skopa stektlök, skeda över skysås och njut kokt potatis, lingon, finrivna morötter och grönsallad till
Fräs dem tillsammansmed smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg. Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar
Lägg smöret i en stekpanna och. varje sida. För liteasiatisk touch kan du. Dela kålen i 4 – 8 delar. Stek 3-4 min på. steka kålen i olja, hälla över ett par droppar sesamolja och 1 msk japansk soja. 3-4 min på
Fräs dem tillsammansmed smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg. Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar
Här har den blivit närmare släkt med en croissant. Snigeln är en kanelbulle med ena änden fri. Snurra ändarna och nyp tillimitten så blir bullen ett hjärta
Fräs dem tillsammansmed smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan att det tar färg. Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar
Stektströmming eller sill kan frysas, men blir då gärna torr. Låt det hela dra några timmar. Möjligen kan du frysa stektströmming som du sedan ska lägga iättikslagmedlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.