Smaka av med salt och peppar. Ta upp musslorna med hålslev. Garnera med persilja och zestat citronskal. 112 räkor med skal. 1citronzestKoka spagettin i rikligt med saltat vatten, 1 minut mindre än angiven koktid. 1Fräs vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning
Med hjälp av dessa gjorde jag nu ett försök på den välkända rätten med ett gudomligt resultat. Som ni vet har jag tidigare frågat er om någon haft ett bra recept på Pasta FruttiDiMare eftersom jag letat efter det perfekta receptet
Det kan även ha varit vinet, tu man hand-stunden, sommarkvällen, vetskapen om sovmorgon nästa dag eller nostalgiska minnen från middagar vid medelhavet
Blanda den nykokta pastan med såsen och toppa meddin egen fisk/skaldjur. Jag hade egentligen tänkt att göra en pasta med hjärtmusslor men de var slut i fiskbilen
Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Koka samtidigt pastavattnet med salt och koka pastan al dente. Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
- Börja med att sätta på spaghetti vatten. - Häll av vattnet från din seafood mix (finns att köpa på vanlig mataffär)- Klicka i en bit smör och lika mycket olja i en gryta eller djup panna
Jag hade visserligen inga riktiga blåmusslor eller stora räkor och jag fundilerade lite på om en italienare någonsin har sett en crabfishpinne, men tomatsåsen blev väldigt bra och färsk pasta höjer alltid en rätt avsevärt
När vi provsmakade den här sorbeteten blev vi mycket förvånade, det finns faktiskt en viss likhet med den syntetiska tuttifruttismaken men det här är … Läs mer →
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.