Praktik hos FredrikLagbergHär är Fredriks fina bergtunga fylld med pilgrimsmussla och apelsinmajoSom ett led i vårt Årets kock-bloggande var en av mina idéer att vi skulle praktisera hos några av kockarna
Den välbryggda colan från Fentimans bryggeri var nog kvällens dryckeshöjdare serverat till en hjortrygg med sås på mörk choklad - och Husmors favorit som jag redan skrivit om - rödbetspuré med brynt smör - nu fick jag smaka den
Hoppas det är bra med er. Fredrik Gustafsson. Sweet Taste heter det och jag kommer att jobba med bland annat konsultverksamhet, gästspel, matkurser, föredrag och middagar
Hoppas allt är bra med er efter alla högtidsdagar. Hör gärna av er på sweettastebyfredrik@gmail. Jag har haft fullt upp sedan sist, med mitt nya företag Sweet Taste
Stort grattis till Klas Lindberg i riktigt hård konkurrens från de fem andra deltagarna tog hem segern i Årets Kock, endast en och en halv poäng före silvermedaljöre Daniel Engellau
I Årets Kock anmäler man sig med ett eget recept på valfri varmrätt. Jag fick i dag information inför tävlingen som jag gärna delar med mig av till alla de av er jag tror mig veta är intresserade
Husmor intervjuar Elena Arzak (länk till intervjun här)Svensk gastronomi står på sin höjdpunkt och i juryn sitter förutom fantastiska kockar som Leif Mannerström, Marcus Aujulay, Fredrik Eriksson, Karin Fransson, Stefano Cattenacci också en kunglighet och dessutom världens mest kända kvinnliga kock, Elena Arzak (se inlägg om min intervju med henne i bloggen direkt från tävlingen)
Gravad lax med soja och ingefära. Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn. Jag serverade laxen med lite apelsinmarinerade betor, emulsion på brynt smör och krasse
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Jag har så mycket att göra med rättningar nu inför terminens slut, så jag hinner inte riktigt skriva ett långt inlägg så därför bjuder jag er på en favorit från förra året (tror inte att ni är så ledsna för det, för dessa är verkligen helt UNDERBARA)
Jag experimenterade en del med olka tillbehör och kom till slut fram till det här receptet. När jag i år för första gången bestämde mig för att söka till Årets Kock, efter uppmaning från generalen för tävlingen, blev gös det självklara valet
Vet bara att rätten kommer vara fisk med något sött, något picklat och något knastrigt. Härom veckan satte jag morgonkaffet i halsen när jag fick ett mail från Årets Kock
Husmor lägger ju ut inläggningsrecept hela året och här har du mormors mors ättiksgurka som jag kryddar med moderna örter och smaker såsom grön fish pepper chili eller min unika skörbjuggsört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.