Laxköttet skall vara blekrosa och ogenomskinligt. För att ta reda på huruvida fisken är. Att få en perfekt tillagad torskrygg behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Tillsätt vatten i en kastrull tillsammans med 1. Koka riset i 4 minuter ( tillagningstiden beror helt och håller på vilket ris märke man använder, det kan ta upp till 7 minuter beroende på ris. Men det här riset jag använder räcker exakt 4 minuter, man får helt enkelt testa sig fram och se när riset kokar ifall riskornen har mjuknat lite). Värm 1 1/4 dl -2dl solros olja beroende på hur mycket ris man har men man kan självklart halvera mängden olja ifall man föredrar det
Så här lätt gör man den. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen. laxfiléer. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Blanda väl med yoghurt och örtkryddor. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Bred blandningen över laxen och baka i ca 20 minuter tills laxen är klar. 2 kg laxfilé. 2 dl grekisk yoghurt
Fördela blandningen över laxen. Garnera laxen med fina dillvippor och citronskivor. När ca 10 minuter återstår fördelas kräftstjärtarna över laxen. 600 g laxfilé utan skinn och ben
Mari Bergman. Lax. Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form. Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.