Jag hittade en jättebra tutorial på hur man gör när man täcker tårtor på Panduros hemsida. Jagrekommenderar det varmt och ser fram emot fler kvällar med Nicola som nu också har drabbats av tårtfeber, he he
Nedan visar jaghurjag gör, denna gång är det en fyrkantig tårta, menmetoden är exakt den samma med en rund tårta, bara lite enklare då du slipper hörnen
I ett tidigare inlägg så visade jaghurjag lade ihop mina tårtor med hjälp av en springform. Men i dennatårta skall det inte var en kompott eller sylt så jag lägger på min mousse direkt Ett rejält lass med dumlemousse
Mät höjden, dra upp och klipp sugröret där du markerade hur hög tårtan var. Jag satte ett sugrör i tårtan under tornet för att inte riskera att den skulle sjunka ner
Jagtäcker alltid mina tårtor med MMF. )Sen lägger jag över locket på tårtan och tar bort vaxduken, och där börjar bilderna =}För att få kanterna raka och lägger man ner massan över kanten på tårtan och jämnar ut med händerna
Jag tänkte visa er lite tips om hurjag gör för att få en slät och fin tårta. Om du gör efter "lika delar" så brukar jag ha aningen lite mer mjöl än "äggnivån" då händer aldrig att botten sjunker ihop eller får "bilringar"
Här tänkte jag visa hurjag gör när jagtäckerentårta. Dra handen eller en smoother på ovansidan av tårtan, lyft lite om det behövs i kanterna och försök få bort all luft som finns på under
Lika mycket som man ska planera hurentårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.