När man tipsar om hur man får till enhög och fin tårtbotten. Ett tips som ringde i öronen under gårdagskvällen då jag skulle baka entårtbotten och upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma
Dela din tårtbotten efter tycke och smak. Nedan visar jag hur jag gör, denna gång är det en fyrkantig tårta, menmetoden är exakt den samma med en rund tårta, bara lite enklare då du slipper hörnen
- lyft bort ringen på springformen (om du använder en sådan) och vänd snabbt tårtbotten upp och ner. Har det också hänt för dig att dufår "bilringar" på din botten
Känn med en sticka så vet du när de är klara. På söndagenskensolen från en klarblå himmel så jag gav mig i trädgårdslandet för att gräva fåror och sätta potatis
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hurdegen utvecklas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Återstår att se hur de här bottnarna är då jag skär i dem. ) Högtårtbotten. Smörj en eller flera formar i valfri storlek och klä dem med en krage av bakplåtspapper (annars rinner smeten över, då de blir riktigt höga i ugn)
Låt tårtbottnen svalna i formenen stund innan du stjälper upp en på ex. Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.