1-2 krm cayennepeppar. Koka upp lammköttet (ej färs) med 1 delad lök, morötter, lagerblad, pepparkorn, 2 hela vitlöks klyftor och buljongtärningarna i ca 2 liter vatten
Hummus/houmus/hommos har sitt ursprung i arabvärlden och är en kikärtsröra som traditionellt består av kikärter som mixas till en slät röra tillsammans med sesampasta (tahini) och sedan kryddas med vitlök, citron och spiskummin
Säkert var det av pur förtjusning över det läckra innehållet - pröva själv. Kanske har du stött på denna rätt under namnet "Imam bayildi", vilket lär betyda "Imamen svimmade"
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. 4-5 st schalottenlökar. Ca 200-250 g färska champinjoner. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak). 6-8 dl vatten
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.