Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Lägg allt i en mixer, blanda ordentligt och häll röran över de avsköljdavitabönorna. Långt nere i arkivet på Matrepubliken finns det ett liknande recept som jag letade upp och dammade av och justerade lite
Stäng av och tillsätt kryddor ( Paprikapulver, Salt, Peppar). Skölj bönorna i vatten. Akta så att det vid slutet av koktiden i ugnen är för lite eller för mycket vätska
Ca 3 dl 1 förp kokta stora vitabönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Att göra vitabönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk
Förr i tiden hade jag alltid en burk med vitabönor i tomatsås hemma. Men jag tyckte alltid att tomatsmaken var alldeles för svag, så jag brukade tillsätta lite tomatpuré när jag värmde bönorna
Blanda i de nu avrunna stora vitabönorna och den finstrimlade purjolöken. Det är världens enklaste att göra och i princip lika galet goda som mina andra favvisbönor - kalla kikärter - om nästan inte ännu lite godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.