Hummersoppa med dillkräm och pilgrimsmussla
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kokta humrar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl kallpressad rapsolja, eller annan neutral olja
  • 1 tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl calvados
  • 6 dl vispgrädde
  • 5 dl vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 dl vatten
  • 2 blad fänkål
  • 2 kvistar timjan
  • citron, saften
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka dill
  • 1 citron, zesten
  • peppar
  • 3 dl parmesan, fint riven
  • 1 palsternacka
  • 3 dl frityrolja
  • 4 pilgrimsmusslor
  • smör, till stekning
  • 1 kvist timjan
  • 1 blad fänkål, skuret tunt
  • dill. till garnering
  • körvel, till garnering
  • 1 dl löjrom, i spritspåse
  • fänkålspollen
  • Hummer2 kokta humrar 2 msk olivolja 1 msk citronsaft salt
  • Hummersoppa1 morot 1 schalottenlök 1 dl kallpressad rapsolja, eller annan neutral olja 1 tomat 2 msk tomatpuré 2 dl calvados 6 dl vispgrädde 5 dl vitt vin 1 klyfta vitlök 5 dl vatten 2 blad fänkål 2 kvistar timjan citron, saften
  • Dillkräm1 dl grädde 0,5 dl crème fraiche 0,5 kruka dill 1 citron, zesten salt peppar
  • Palsternackschips3 dl parmesan, fint riven 1 palsternacka 3 dl frityrolja
  • Pilgrimsmusslor4 pilgrimsmusslor salt peppar smör, till stekning 1 klyfta vitlök 1 kvist timjan
  • Servering1 blad fänkål, skuret tunt dill. till garnering körvel, till garnering 1 dl löjrom, i spritspåse fänkålspollen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.