Hummer & peppargravad lax
Touchoftaste
Touchoftaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 11.5 tsk rosépeppar
  • 11.5 tsk svartpeppar
  • 13 msk strösocker
  • 12 msk salt
  • 11.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • 10.5 dl dill, färsk grovhackadTa bort benen i laxen med liten tång. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen. Skär laxen tunt vid servering. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.