10.5 dl
dill, färsk grovhackadTa bort benen i laxen med liten tång. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen. Skär laxen tunt vid servering. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!
*Skär en laxbit i skivor/tärningar el liknande. Har varit lite mycket gott nu den senaste veckan så idag slängde jag ihop en supergod Laxsppa på ca 10-15min. *Häll upp ca 2dl vatten och en fiskbuljong och lägg i Laxen och koka på medelvärme ca 5minuter. *Häll i ca 1-2msk hummerfond. *Garnera el blanda ut nån näve räkor (går lägga i soppan direkt men jag tycker dom är godare som dom är) ca 2dl vatten och en fiskbuljong och lägg i Laxen och koka på medelvärme ca 5minuter. ca 1-2msk hummerfond
Finhacka crabfichen och blanda med grädden, hummerfonden, dillen, salt och peppar. 110-12 skivor rökt lax. 1½ dl hummerfond. 11 kg spättafiléer 10-12 skivor rökt lax 4 dl vispgrädde 1 liten burk crabfich ½ dl hummerfond 1 liten knippa hackad dill Salt VitpepparLägg upp spättafiléerna på hushållspapper, lägg en skiva lax på och rulla ihop
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.