Gör så här Skär lövbiffen i strimlor. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. 500 g lövbiff. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
Värm en wokpanna rykande varm med kokosfett och smör. Woka den strimlade biffen hårt i ca 2 minuter. Tjatar en hel del på hur gott svartvitlök är och hur det passar med allt
Hetta upp en panna eller wok, tillsätt lite olja. Hacka paprikan, vårlöken och röd chili, Stek i pannan eller woken tillsammans med lite olja i några minuter
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Biff med bambuskott och champinjoner (4 portioner). 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff). Skriv ut 500 gram nötkött (jag använde ryggbiff)
Hetta upp en wok. Häll i lite olja och låt woken bli het. Woka lite kött i taget. Häll i lite ny olja och woka purjolöken, löken, svampen och bambuskotten
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé. 500-600 g strimlat kött, ex-vis lövbit, lövbiff eller oxfilé
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.