Honungsstekt fläskkarré800 g fläskkarré utan ben i bit 1 bit hel ceylon kanel 4 nejlikor 1 msk malen ingefära 1 msk korianderfrö 1 tsk hel svartpeppar 1 dl honung salt
Salsa1 ananas, skalad och tärnad i tärningar om 1x1cm 2 tomater, i små tärningar 1 bananschalottenlök, finhackad 1 grön chili, tunna skivor 1 lime, saft och skal av 3 msk olivolja 1 dl färsk koriander, finskuren salt
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Viktväktarmässigt så är fläskkarré inte det allra bästa köttet, propointsen försvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Skölj den i varmt vatten, skrubba med rotfruktsborsten. På så vis blir den lite "förarbetad" och släpper ifrån sig mer saft om man pressar den med fingrarna
Jag kan rekommendera ugnsstekt fläskkarré. Lägg karrén i formen med grönsakerna. ca 1 kg benfri fläskkarré. Täck den med aluminiumfolie och låt den vila i 10-15 minuter. Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar 6 portioner. ca 1 kg benfri fläskkarré
Ikväll ska några kompisar komma hit och vi ska bjuda på pulled pork med goda tillbehör. Bla coleslaw, picklad rödlök och en salsa som du får receptet på här
Salladen med krispig bacon och knapriga rostade valnötter fungerade jättefint ihop med ädelostsåsen. Vänta tills innan servering innan du blandar den med salladen
Smaka av med salt och peppar. Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.