1 rotselleri,
palsternacka eller annan valfri rotsak
1
potatis
1
morötter
1
schalottenlökar
1 färsk
bladspenat
1 lite
torkad rosmarin och timjan
1 salt
och pepparSätt ugnen på 175 grader. Blanda till marinaden. Bind ihop kycklingen. Skala citronen, skär loss en liten bit för att gnida in kycklingen med och tryck därefter in resten av citronen i kycklingen och pensla med marinaden.Skala rotfrukterna, dela dem i lagom stora skivor eller klyftor och lägg dem på en plåt. Strö över örtkryddorna. Ställ in kycklingen på ett galler. Lägg in en bit aluminiumfolie i ugnens botten för att samla upp vätskan. Efter en halvtimme är det dags att ställa in plåten med rotfrukterna längst ner i ugnen.Låt såväl kycklingen som rotfrukterna baka i ugnen i drygt en timma (rotfrukterna tar något kortare tid). Pensla kycklingen med marinaden under tiden. Ta ut rotfrukterna när de är klara, häll över på ett fat och vänd ner bladspenaten i rotfrukterna.Tips!Du kan även använda en eldfast form till rotfrukterna.Kyckling är genomstekt vid en innertemperatur på 70 grader. Säkrast är att själv kontrollera att kycklingen är färdig. Skär ett snitt med vass kniv och kontrollera att köttet är vitt, och köttsaften är klar.
Helstekt kycklingmedfärska örter ochvitlök. Men om man handlar efter jobbet och det då finns bra erbjudande på färsk svensk kycklingOCH man intetagit upp något från frysen
Behåll så mycket skinn som möjligt på kycklingen då det blir underbart gott ochknaprigtiugnen. Om man väljer att köpa en hel kycklingoch är osäker på styckningenfinns många bra tips att hämta på YouTube, sök bara på "stycka kyckling" så kan ni få hjälp av Melker med flera
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsinsida ryggraden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.