Ja, när hösten kom till Öland igen så tyckte jag det passade bra med en värmande lufsa. Snöblandad storm igår morse när jag körde till Kalmar och vägskyltarna var täckta av snö…
I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll. Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll. ) Tunnarevbensspjäll på grillen 4 port. 1,5 kg tunnarevbensspjäll
Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Vi stekte revbensspjällen i ugnen och det blev himla gott. Honungsgriljerade tunnarevbensspjäll1 kg tunnarevbensspjäll 1 msk kinesisk soya 1 msk olivolja 1 msk chilisås 0,5-1 vitlöksklyfta, pressad 2 msk flytande honung salt svartpeppar, grovmalen Blanda alla ingredienserna och pensla på revbensspjället. 1 kg tunnarevbensspjäll
1,5 kg tjocka revbensspjäll. 1,5 kg tjocka revbensspjäll. Dag 1. Blanda socker, honung och vinäger till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. 5 kg revben, tunna. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Dela revbensspjällen och lägg i stor kastrull. Gör så här. Fyll på med kallt vatten, öl och grönsaksfond, koka upp och låt koka på låg värme under lock i ca 2-3 tim, tills köttet är mört
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.