Det är Madeleine på Landleys kök som komponerat rätten, jag bara lånade och modifierade det litet. Strimla rödlöken och hacka vitlöken, stek tillsammans med strimlat sidfläsk i smör
Jag kan inte låta bli att svänga ihop dom med jämna mellanrum och varje gång jag öppnar kylen och kommer på att den finns "Twix" kvar blir jag lite extra glad
Denna underbart goda chokladsås passar även utmärkt till glass, frukt eller bakning. Ljuvligt god choklad- och bananshakeDenna härligt glassiga chokladshake med fryst banan är underbart god att avnjuta som efterrätt eller när du är sugen på något gott
Nedan kan ni få ta del av receptet på den ödesdigra pajen – nu med endast en halv tesked bakpulver. Jag har tidigare bloggat om besöket på Noras Bed & Breakfast här och hennes Café Dagny här
Jag tänkte faktiskt slå på stort och bjuda på två olika tillbehör nu när jag ändå är i farten. Både marängerna och chokladsåsen är tillbehör som kan användas till olika saker och i olika sammanhang
Det betyder inte nödvändigtvis att man måste stå där vi spisen och röra i grytor i flera timmar. Ibland räcker det bara att köttet får hinna ta smak av marinad och annat gott, att såser får stå och dra innan de serveras och så vidare
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.