Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. För 4 personer Kycklingen. 1 kg kycklingfilé 2 dl vispgrädde2 dl crème fraîche 2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara) 1 msk Tamari soja 1-2 pressade vitlöksklyftor Salt, pepparSmör Putsa filéerna och dela dem på längden. Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek). Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka. 4 personer Kyckling. 1 kg kycklingfilé. Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek)
Servera kycklingenmed den rostade sötpotatisen, broccolin och mangosalsan. Gott är det i alla fall och här har den rostats med chili och lime och serverats medkyckling, nykokt broccoli och mangosalsa med både syra och hetta
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman medhonung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
(Recept från Elle Mat & Vin). KYCKLINGLÅRMEDHONUNG OCH ÖRTER. Görs med fördel medkycklinglårfileer, men här använde jag bröstfileer som jag delat på längden för att få mer stekyta och mer smak
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
En ny favorit på grillen är kycklinglårfilé. Det här är ett gott recept som vi provade oss fram med redan förra sommaren och det kan varmt rekommenderas
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatis och fetaoströra. Jag satte in två formar samtidigt i ugnen, en medkycklingen och en med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.