Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafelmed massor med olika smakrika och starka röror
Jag serverade dem i plattbröd tillsammans med färska grönsaker och en super god yoghurtsås. Lägg alla ingredienser i en skål och kör med stavmixer till en slät smet
Dels för att jag tog en genväg och använde förkokta kikärtor istället för att lägga torkade kikärtor i blöt över natten (det får man göra när man inte vet vad man känner för att äta redan en dag i förväg)
Fyll brödet med lite turkisk yoghurt eller hemmagjord vitlökssås, sallad, tomat, gurka, kanske lite picklad lök, fetaost el grillad halloumi & så till sist falafelbollarna
Servera i pita bröd med sallad och tex kall vitlökssås med sweet chilisås, se separat recept. Forma smeten som köttbullar (ca 90 st) och lägg på en olivolje smord ugnsplåt, smörj med 2 msk av oljan använd resten att strila över då alla bullarna är rullade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.