Hollandaisesås à la Morberg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 13 äggulor
  • 12 msk äppelcidervinäger
  • 10,5 citron, saften
  • 1 salt och vitpeppar
  • 1250 g smör 3 äggulor 2 msk äppelcidervinäger 0,5 citron, saften salt och vitpepparSmält (skira) smöret. Passa så det inte bränns. Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Värm kastrullen i en större fylld med vatten = vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll ca 98 grader. Rör hela tiden äggen tills de tjocknat något. Rör ned lite i taget av det smälta smöret. Vispa tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.