600 g
hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar
1 Potatis-
och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
1 Svampsås1-2
bananschalottenlökar 200 g skogschampinjoner 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen
1 Citrussyrad
lök1 bananschalottenlök 0,5 citron, saften salt
Så fram med era torkade svampar och ett par tråkiga kotletter som behöver pimpas. Dagen recept är ett sådant som jag har fotat med mobilen i något väntrum
Då svamparna stekts en stund kryddade vi dem med salt och peppar, och slängde sedan i grädden. Eftersom våran frys är överfull med stuff bestämde vi oss för att laga svampsås av höstens svampskörd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.