1 Receptet
gäller för 12 bitar Tårtbotten: 5 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Vaniljkräm: 1 påse marsánpulver 2½ dl Arla® mjölk 3 dl Arla® vispgrädde 1 tsk vaniljsocker Mandelgrädde: 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 2 tsk vaniljsocker ½ msk stötta kardemummakärnor 300 g finriven mandelmassa 3 dl Arla® vispgrädde Hjortronmousse: 300 g hjortron 4 dl Arla® vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 msk färskpressad citronsaft Garnering: 350 g vit marsipan blå hushållsfärger gula hushållsfärger röda hushållsfärger gröna hushållsfärgerGör så här: Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila i formen några minuter. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Vaniljkräm: Blanda pulvret med mjölken enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt krämen och vaniljsockret och blanda ordentligt. Mandelgrädde: Blanda yoghurt med vaniljsocker, kardemumma och mandelmassa. Vispa grädden ganska hårt och rör ner i yoghurtblandningen. Hjortronmousse: Tina frysta hjortron i rumstemperatur ca 1 tim. Låt hjortronen rinna av i en finmaskig sil. Pressa ur saften i en skål med hjälp av en sked. Spara saften till senare. Vispa grädden ganska hårt och blanda med hjortronen. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft och blanda ordentligt. Safta ev bottnarna med några matskedar mjölk eller hjortronsaft. Lägg ihop dem med vaniljkräm och mandelgrädde emellan. Bred hjortronmoussen över hela tårtan, något tunnare på sidorna. Kavla ut marsipanen till en rund platta och täck hela tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen och garnera tårtan med en flagga och rosor.
Jag har serverat den som dessert ett par gånger och då tillsammans medmandelgrädde, men denna gång strödde jag över lite flagad mandel istället och så hade vi vanlig vispad grädde till
Rör samman grädden med mandelmassa och apelsinjuice. Mandelgrädde. går bra med apelsinjuice också. Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull
Häll sedan i socker&olja-bladningen tillsammans med vatten. Mandelgrädde. Skär av locket på Muffinsen, gröp ur lite i botten och fyll på med Hasselnöt & Kokos-massan efter behag
Rör ner mandelmassan i grädden och toppa desserterna med grädden strax innan den ska serveras. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull
Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så att den vita delen av skalet försvinner. Pressa limen och citronen, och blanda saften med florsockret
Servera ananasen varm medmandelgrädden. Skala ananasen och skär bort mittstocken. Skiva ananasen och stek skivorna i smör och kanel i en stekpanna tills de fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.