Hjortronmoussetårta med mandelgrädde
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl potatismjöl
  • 11 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 påse marsánpulver
  • 12½ dl Arla® mjölk
  • 13 dl Arla® vispgrädde
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1½ msk stötta kardemummakärnor
  • 1300 g finriven mandelmassa
  • 1300 g hjortron
  • 14 dl Arla® vispgrädde
  • 12 msk färskpressad citronsaft
  • 1350 g vit marsipan
  • 1 blå hushållsfärger
  • 1 gula hushållsfärger
  • 1 röda hushållsfärger
  • 1 gröna hushållsfärger
  • 1 Receptet gäller för 12 bitar Tårtbotten: 5 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Vaniljkräm: 1 påse marsánpulver 2½ dl Arla® mjölk 3 dl Arla® vispgrädde 1 tsk vaniljsocker Mandelgrädde: 1 dl Arla Köket® turkisk yoghurt 2 tsk vaniljsocker ½ msk stötta kardemummakärnor 300 g finriven mandelmassa 3 dl Arla® vispgrädde Hjortronmousse: 300 g hjortron 4 dl Arla® vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 2 msk färskpressad citronsaft Garnering: 350 g vit marsipan blå hushållsfärger gula hushållsfärger röda hushållsfärger gröna hushållsfärgerGör så här: Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan vila i formen några minuter. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Vaniljkräm: Blanda pulvret med mjölken enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt krämen och vaniljsockret och blanda ordentligt. Mandelgrädde: Blanda yoghurt med vaniljsocker, kardemumma och mandelmassa. Vispa grädden ganska hårt och rör ner i yoghurtblandningen. Hjortronmousse: Tina frysta hjortron i rumstemperatur ca 1 tim. Låt hjortronen rinna av i en finmaskig sil. Pressa ur saften i en skål med hjälp av en sked. Spara saften till senare. Vispa grädden ganska hårt och blanda med hjortronen. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft och blanda ordentligt. Safta ev bottnarna med några matskedar mjölk eller hjortronsaft. Lägg ihop dem med vaniljkräm och mandelgrädde emellan. Bred hjortronmoussen över hela tårtan, något tunnare på sidorna. Kavla ut marsipanen till en rund platta och täck hela tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen och garnera tårtan med en flagga och rosor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.