1 smör-
och honungsstekta kålrotstärningar, se separat recept
1
timjan
11 kålrot,
cirka 700 g
12 msk
smör
11 msk
rapsolja
11 msk
honung
1 salt
& vitpepparTorka av köttet och bryn det runtom i en stekpanna med smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skala och grovhacka löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör 2 minuter, utan att det tar färg. Lägg över i grytan.
1 Tillsätt
vatten och buljongtärning och låt grytan koka upp. Blanda i soja, timjan och lagerblad.
1 Skär
fläsket i strimlor. Ansa svampen. Fräs fläsket i en stekpanna till det är knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Fräs sedan svampen i 1 msk smör, 5 minuter.
1 Blanda
ner nästan allt fläsk och svamp i grytan, spara lite till garnering. Tillsätt sherryn. Låt grytan koka upp och sedan sjuda, på svag värme under lock, cirka 1 1/2 tim. Känn efter att köttet är mört.
1 Red
av med majsstärkelse utrörd i vattnet. Låt grytan koka upp och koka 5 minuter utan lock. Smaka av kryddningen. Servera med smör- och honungsstekta kålrotstärningar.
1 Kålrotstärningar:
Skär kålroten i 2 cemtimeter tjocka skivor. Skala skivorna med skalkniv. Skär i 2 centimeter stora tärningar. Stek dem i en stekpanna med smör och rapsolja på medelvärme, tills de får fin färg och känns lagom mjuka, cirka 10 minuter. Rör om hela tiden i panna. Tillsätt honungen på slutet av stektiden. Salta och peppra.
Servera med den smörstekta svampen, lite extra parmesan och färsk timjan. I höstas lagade jag detta mumsiga recept så jag tänkte att det var god tid att jag delade med mig av det till er nu
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Många har visst hittat mina tips medtrattkantareller från februari. De är lättgjorda och väldigt läckra med bara fint potatismos, men blir troligen bäst med torkade kantareller
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. salt & peppar. timjan. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.