Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk
Hjortfilémed potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. En sak som retar mig är att jag köpte en färsk mejramsplanta som jag verkligen pysslade med för att hålla liv i till nyårsaftonen, den skulle pynta upp det hela lite
Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssås med smak av rosmarin. Tillsätt salt, peppar och red av med lite maizenamjöl som du blandar med lite vatten
Den här såsen har jag serverat tillsammans med potatisterrin och lammkött, och den går hem hos alla. Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
Detta är ett recept på en ganska tunn rödvinsås, med lite go pepparsmak som jag hittat på nätet. Krångla inte till det – en rödvinssås ska vara enkel med mycket smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.