Krossa lätt några vitlöksklyftor. Bland de rostaderotfrukterna stoppade jag i lite vad vi hade hemma, men bland detta fanns lite späda jordärtskockor från min svägerska
Hacka den gula löken fint och lägg i skålen. Servera med kantarellsås och kokt potatis. Ingredienser1 kg hjortfärs1 gul lök2 st vitlöksklyftor2 msk ströbrödca 1½ dl matlagningsgrädde1 äggca 1 dl lingonsylt eller rårörda lingonsalt och pepparlite torkad timjanviltkrydda (älgskogslek)Blanda ströbröd och matlagningsgrädden i en skål. 1 gul lök. 2 st vitlöksklyftor
Tillsätt vitlök och salt. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Skala rotfrukter och vitlök. Hacka vitlöken grovt. Dela rotfrukterna till lika stora bitar. Blanda citronskal och -saft, rosmarin, hackad chili, honung och olja, och ringla över rotfrukterna
Rostadlök är väldigt enkelt att göra själv. Hacka lök. 1 stor gul lök. Stek löken i oljan på medelvärme i ca 15 min. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök
Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt. 2 minuter Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.