Hjärtmussla med nudlar, chili och ingefära
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp hjärtmusslor
  • 11 gul lök
  • 15 cm färsk ingefära
  • 13 klyfta vitlök
  • 12 dl vitt vin
  • 12 msk smör
  • 1400 g risnudlar (eller potatisnudlar)
  • 11 morot
  • 12 pak choi
  • 1 ca 15 shiitakesvamp
  • 1 olja (till stekning)
  • 11 förp hjärtmusslor 1 gul lök 5 cm färsk ingefära 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 2 msk smör 400 g risnudlar (eller potatisnudlar) 1 morot 2 pak choi ca 15 shiitakesvamp olja (till stekning)Börja med att spola musslorna i kallt vatten tills all sand är borta, ca. 30-60 minuter. Finhacka gul lök, ingefära och vitlök och fräs med lite olja i en kastrull. När kastrullen är riktigt varm så gå i med musslorna och vitt vin. Låt koka tills alla musslor har öppnat sig (tar bara några minuter.) Tillsätt smör i kastrullen och rör om. Ställ sedan åt sidan. Koka nudlarna efter beskrivning på den sort du använder. Strimla morot, pak choi och shiitake och stek hastigt i ca. 3 minuter. Blanda därefter alla ingredienser och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.