Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kakan passar både som efterrättochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Hacka upp alla grönsaker och stek dom snabbt i olja. Snabb och enkel kycklinggratäng till middag. Kycklinggratäng stog på schemat idag så jag stekte upp allt på bilden för sig - kalkonbacon, lök & vitlök, champinjoner, zucchini och tomater och sen rörde jag ihop det med lätt brynt kycklinglårfilé, riven ekologisk halloumi och grädde
Förrätt, tillbehör. Efterrätt. Kanon ochenkelt. Som ni vet, älskar jag både att äta och laga mat. Det blev en pastasås som jag hade färskskurna grönsaker och köttrester i
Här får ni tips på en superenkel rätt att slänga ihop på fredagen efter jobbet. Till kotletterna serverade jag en lök- och spenatröra med tomat och vitlök och lite vanligt smör på kotletterna
Idag blir det ett kvickt ochenkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den tillbåde lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Idag vaknade jag av känslan att det var söndag och det tog ett bra tag innan jag hamnat på rätt dag. Mittemellan bulle och kaka ochsnabbt fixad i köket
Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.