Historien om ett mjöl och ett bröd
Pain de Martin
Pain de Martin
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1949 får den amerikanske flygaren Earl Dedman 32 av de gigantiska vetekärnorna (dubbelt så stora som andra hos vetesorter) av en kompis som hade kommit över dem under en resa. Dedman skickar vetekornen hem till sin far i Fort Benton, Montana, USA som genast sätter igång att odla vetet på sina ägor. Familjen Dedman saluför vetet som King Tut’s Wheat då man påstod att kärnorna var upphittade i en egyptisk pyramid. Det var dock inte var sant. Kompisen hade troligen köpt kornen av en gatuförsäljare i Kairo. Någon försäljningssuccé blev det aldrig för Dedmans.
  • 1/2 dl
  • 2 dl
  • 120 g (2 dl) rågmjöl
  • Rör ihop alltsammans, täck med lock eller plastfolie och ställ lite lagom varmt under natten (sisådär 22–25 grader, 8–12 timmar).
  • Morgon/förmiddag
  • 18 g (3 tsk) salt
  • Rör ihop alltsammas i en bunke och låt vila 45 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.