Snabbvariant av Hirams sylt. 2 l svarta vinbär , precis mogna. 1. Repa bären från stjälkarna. Lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet och koka i 15 minuter
Här hittade jag också svart trumpetsvamp, vilket skulle bli en magiskt god sås till hjorten. HJORTYTTERFILÉ MED PUMPAPURÉ, SVART TRUMPETSÅS, UGNSBAKAD LÖK OCH VINÄGERKOKT SPETSKÅL
. Jag tog tre bitar av den här marängtårtan. Tre lagom stora bitar med extra jordgubbar, och hade det inte varit för att jag var så mätt efter den goda middagen hade jag kanske tagit tre bitar till
2 l svarta vinbär. Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Den svarta goda trumpetsvampen. salt och svartpeppar. salt och svartpeppar. I år har jag haft lyckan att hitta den här delikatessen vid två tillfällen och det tillhör inte till vanligheterna där jag bor
svart spaghetti. Svartpeppar nymald efter smak. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Hetta upp oljan i en vid panna och fräs currypastan hastigt under omrörning
svarta vinbär och björnbär. Botten. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna något. Krossa kexen i mortel eller mixer och blanda med smöret till en deg
En fantastisk kall räkrätt från min barndom, från en minst lika fantastik matinspiratör Hiram. Hiram heter egentligt Märit Huldt och hade i år firat 104 år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.