Hildas rabarberbröd 50 g jästca 5 dl vätska (2 mjölk och 3 vatten)ca 3 msk farinsockerca 3 dl "rabarberrester"en nypa salt1/2 dl flytande smör/oljaHavregryn GrahamsmjölKornmjöl DinkelmjölVetemjölOm du vill att det ska gå snabbt så värm vätskan till ca 37 grader (fingervarmt) och blanda upp med jästen
Semlemuffins. Vilken härlig söndag vi har haft jag och tjejerna. En riktigt liten bakdag blev det här på Villa Haga och snart kommer finaste pappan hem från jobbet och då ska han självklart få smaka nybakat gofika
efter en stunds velande blev det iallafall en omgång semlemuffins här. Semletider är det men jag är inte speciellt förtjust i kombinationen vetebröd och grädde
Semlemuffins, 12 st. Semlemuffins, 12 st. Nu är det ju semletider och bäst är ju semlorna hembakade. Men att fylla frysen med bullar känns inte riktigt vettigt när vi bara är två semleätare i familjen
Rör margarinet och sockret pösigt, gärna med elvispens degkrokar, rör sedan i ägget. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner blandningen i äggpöset
) Hux flux så kom jag in på någon sida och hon hade gjort semlemuffins, cool idé tänkte jag och som ni vet, har jag bestämt mig för något jag ska göra så måste det ske direkt
Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Fotograf. Eva Hildén Smith. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Foto. Eva Hildén Smith. Yay, delar ett recept till från vår bok Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter som fortfarande ligger i topp på adlibris försäljningslista i kategorin Kakor och Bakning – just nu topp 2
Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Foto. Eva Hildén. Receptet är hämtat ur min bok ”Sju steg till ett friskare jag. utan gluten mjölk och socker” och anledningen till att jag delar receptet här på bloggen är att jag vill att alla som provar det ska lyckas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.