Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Räkor med sting. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Skala räkornaoch skiva vattenkastanjerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden
Vi hittade lite rökta räkoroch fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Hetaräkor fungerar som sagt bra till lunch, som eftermiddagssnacks och som drinktilltugg. Tillsätt sedan räkornaoch smaka av med salt peppar och eventuellt lite sambal oelek för att justera och vrida upp hettan lite
När tomaterna faller sönder lite tillsätt finstrimlad purjo, räkornaoch rör om. Hacka den gula löken, finhacka den urtagna chilin och hätta upp enpanna pch fräs detta och vitlöken i olja tills löken är mjuk
Lägg räkorna i en ugnsform och bre ut smörblandningen ovanpå. Låt räkorna rinna av. Blanda smör, pressad vitlök, hackad persilja, tomatpuré, chiliflakes, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.