Det bästa medhetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök ochchilioch sedan kyla den
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja ochchiliflarn, blanda
Räkormed sting. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Lägg räkorna i en liten skål, krama ur lite vatten först ifall de varit frysta eller är köpta på burk
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake. 1 krm chilikrydda
Hacka koriandern ochchilinoch blanda ned i räkorna, om du vill ha dem heta så låt väggarna och kärnorna i chilin sitta kvar när du hackar den, vill du ha den lite mildare så skär du bort dem innan
Jag valde att smaksätta mina räkormedchili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkormed skal i sweet chilioch citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Jag tillagar sällan räkor för jag tycker inte det blir bra. Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chilioch koriander. Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.