Inspirerade till ochmed mina föräldrar via Instagram att laga. Så testa du med. Ni som läser min blogg regelbundet vet ju hur mycket jag gillar enkel och snabblagad vardagsmat
Det bästa medheta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. -) Fredagskvällen blev därför en lugn och skön kväll hemma och jag lagade en god tre-rätters till mannen och mig
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svart kaviar. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet
Smula jäst i en bunke och lös upp med ljummet degspad. Receptet ”Skålbröd med tomatsoppa” från boken ”Brödälskare – En inspirationsbok för hemmabagare” inspirerade mig till detta matbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.