Skala räkorna och lägg i såsen. 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom). Fisk och skaldjur, LCHF, Middag, Snacks och tilltugg 1 kg räkor. 1-4 tsk sambal oelek (beroende på hur heta ni vill ha dom)
Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Lägg ner räkorna och låt dem bara bli genomvarma. Ingredienser för 4 personer300 g skalade räkor eller 600 g oskalade3 msk olja1 msk curry1 tsk paprikapulver½ krm cayennepeppar2 paprikor, tärnade100 g champinjoner, skivade1 burk krossade tomater3 dl matlagningsgrädde1 dl creme fraiche1-2 vitlöksklyftor, pressade3 msk sweet chili sås1 tsk salt1 krm vitpepparGör så härHetta upp oljan i en panna. 300 g skalade räkor eller
Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Jag hade en så energirik fredag där jag uträttade massa ärenden, köpte en alldeles för dyr klänning från Filippa K (den satt som ett smäck och kommer bli perfekt till Bratislava), hittade de rätta presenterna att ta med till min väninna som jag spenderar nästa helg med (Hon överöser mig alltid med presenter och överraskningar), jag och barnen fick en superrolig och fin inbjudan på posten för oss till Eskilstuna Zoo på en specialdag då parken kommer vara öppen enbart för exklusivt inbjudna med massa roligt under dagen och inte minst den nya Lemurparken där man förhoppningsvis kan locka till sig en lemurklapp (Vi kan knappt bärga oss), jag bokade in en rolig kväll med en vän och inte minst så gjorde jag paprikasoppa och solpizza till barnen (recept på det kommer), myskväll
Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera sedan med ris och en grönsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.