Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
I slutet lägger du i räkornaoch låter dem sjuda i oljan några min. Häll olivoljan i en panna, låt det bli varmt, lägg i vitlöken och pepparfrukterna samt salt
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Skala räkornaoch skiva vattenkastanjerna. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Vänd ner räkor, vattenkastanjer, chili, ananas och cashewnötter i marinaden
Hetaräkor fungerar som sagt bra till lunch, som eftermiddagssnacks och som drinktilltugg. Serverad ovanpå en skiva ljust levainbröd är dessa hetaräkor verkligen något extra
Fräs jätteräkor i olja och vitlök, krydda med flingsalt. Igår hade dottern och jag som sagt tjejmys med våra fina vänner, som vi även delar vårt nyfunna hästintresse med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.