500 g
Kronfågel kycklingfärs 2 gula lökar 1 förp tacokrydda 1 dl vatten 8-12 vetetortillas (eller hårda majstacoskal) salt olja, till stekning smör, till stekning
Här serverade vi med ostquesadillas, syrad rödlök, gucamole och tomatsalsa. Mustigt och gott, hur gott är det inte med en chili och olika tillbehör till
Till fisken blev det en tomat, rödlökssalsaoch potatis, hade kvar marinaden från tomaterna detta hällde jag över potatisen och lite extra med kryddor… sen switch in ugnen med potatisen
Det bästa medheta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. -) Fredagskvällen blev därför en lugn och skön kväll hemma och jag lagade en god tre-rätters till mannen och mig
I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör. Tror faktiskt inte att varken köttet eller den bakade rödlöken skulle ha smakat bättre med sås
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan
Vilken fullträff det här blev, jag är så nöjd och glad med hur första veckodagens middag blev. Tomater passar visst fint ihop med alla sorters lök, även gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.