Det går att variera i all oändlighet och det går att få till en god soppa för en billig peng oxå. Tillsätt sedan morötterna som du finhackat och höj till medelvärme
Servera med hackad inlagd salta citroner och nybakat bröd. Bryn köttet och en del av benen i omgångar med spiskumminen, koriander och svartpeppar i en stor stekgryta
En plan vi har är att prova grillvänligheten på denna inälvsmat. Vänd levern i vetemjölet och bryn levern i en tjockbottnad gryta på medelvärme i lite smör
Vänd levern i vetemjölet och bryn levern i en tjockbottnad gryta på medelvärme i lite smör. Strö över finhackad bladpersilja och pressa över citron och smaka av
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.