Toppa med broccolimos, keso, ugnsrostade kikärtor (se receptlänk ovan) och granatäppelkärnor. Om du har en halv sötpotatis, lägg den med snitt ytan ner på en plåt
Slutresultatet av min påtvingade improvisation blev denna heta soppa. Jag hade planerat att göra en smarrig kikärtsgratäng, men när jag skulle dra igång med matlagningen märkte jag att alla gratängformar befann sig i vår nya bostad
Stek lök i rapsolja på hög medelvärme till den är mjuk och gyllene. Toppa med korianderblad. Häll i tomatkross, grädde, hackad koriander, salt och peppar
Ofta när jag "upptäcker" en ny råvara så blir det gärna en lång radda av matlagning med liknande ingredienser men med olika tillagningssätt och smaksättningar
4-6 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 300 g sötpotatis 300 g blomkål 150 g svartkål eller grönkål 2 burkar kokta kikärter (à 410 g) rapsolja 1 1/2 msk curry 2 msk tomatpuré salt peppar 1 grönsaksbuljongtärning 2 1/2 dl vatten 5 dl havregrädde 2 msk mango chutney Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och en klick yoghurt. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 minuter, rör om då och då. 300 g fint tärnad sötpotatis. 1 burk kikärtor
När potatisen är klar så tar du ut plåten och häller över de stekta grönsakerna och även kikärtorna. Att göra fräscha tillbehör till köttbiten/fisken/kycklingen tycker jag är väldigt kul och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.