Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Stek i oljan från paprikagrillningen tills de börjat få färg
Soppa pårostad gul paprika (4 portioner). Lägg paprikorna med skalet uppåt, skurna skivan ner på en plåt (med bakplåtspapper) och grädda i ugnen på 250 grader tills paprikaskalen blivit brunsvarta. Stoppa sedan paprikorna i en påse och förslut dem, när de svalnat 20 minuter kan du dra av skalet. Tillsätt paprika, tomater och buljong och låt koka i 10 minuter. Receptet kommer imorgon Soppa pårostad gul paprika (4 portioner)
Ta ut paprikan och lägg i en plastpåse. Koka soyafiléerna enligt anvisningar på paketet. Lägg soyafiléer och marinad i en plastpåse i kylen i minst en dag
Det måste vara det omtalade Maillardreaktionen som slår till, den magiska reaktionen kemiska som sker mellan kolhydrater och aminosyror när de hettas upp, som både ger brun färg och utvecklar doft och smak
Har inte testat dessa på mina barn än, men ska göra det och hoppas de gillar dem. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.