11 krm
vitpepparPressa vitlöken och blanda med citron, majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål. Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till).
Rulla in i smörpapper och lägg i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. 15 droppar sherryvinäger eller rödvinsvinäger. 150 g Västerbottenost eller parmesan
Blanda sojamjölk, dijonsenap och vinäger och mixa ihop för att sedan på högsta hastighet droppvis tillsätta rapsolja, när du märker att majonnäsen börjar gå ihop kan du hälla en jämn stråle tills du fått en fin krämig majonnäs
Marinaden håller i ca en vecka om den förvaras i kylen i lufttät burk eller flaska. Ska som vanligt bli spännande när jag handlar på landet att se om det går att få tag på allt på listan eller om det blir aktuellt att improvisera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.