Samma sak gäller med detta recept, där jag dock bara bytt bort cremé fraichen mot kvarg. Låt det hela stå och koka tills konsistensen börjat bli "krämig", beroende på vilken sorts kvarg kan man behöva tillsätta någon form av mjöl eller liknande, men det fungerade utan när jag använde mig av icas
En ljuvlig blandning av krämighet och hetta. Kycklinggrytamed jordnötssås. Ringla över olja, ganska rikligt med olja och krydda med chili och flingsalt
Smaken är såå krämig, chili ger hetta, smaskig curry och paprika som ger lite sötma. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Hetkycklinggrytamed chorizo. Bor man i Falkenberg så finns det en grupp på Facebook som heter "Falkenbergare Tillsammans", där kan man meddela sitt intresse för att hjälpa till
Strimla kycklingen och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Klipp ner bacon i mindre bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper
Och vad passar väl bättre så här till helgen än en krämigpotatisgratäng. Försiktigt och länge för att potatisens stärkelse ska lösa ut och blandningen bli krämig
Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av med salt och curry, beroende på hur starkt du vill ha det. Häll såsen i grytan med kyckling och låt det koka ihop smarrigt
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.