Hetkycklinggrytamed chorizo. Bor man i Falkenberg så finns det en grupp på Facebook som heter "Falkenbergare Tillsammans", där kan man meddela sitt intresse för att hjälpa till
Hetta upp en stekgryta med olja och bryn kycklingen en stund. Ännu en god kycklinggryta ska ni få. Tillsätt tärnad fetaost på slutet och smaka av med salt och peppar
Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkade tomater som gifter sig så bra. Det här receptet är bara på ett ungefär, precis som med alla recept jag lägger upp här i bloggen så går det jättebra att justera ingredienserna utifrån det som finns hemma och vad ni gillar
Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihop lite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav mina favoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Kombinationen soltorkade tomater, fetaost och basilika är alltid en vinnare och i kombination medhet chili och mild, lite syrlig creme fraiche blir det en riktig home run
Skär kycklingen i små bitar eller strimlor och stek den i en kastrull med smör och rapsolja. Häll över ostarna i kastrullen med kyckling och låt dem ligga där en stund innan du tillsätter matlagningsgrädden, kycklingbuljongen och Maizena
När det är brynt, ha i currypastan och sambal oelek och låt bryna med en stund. Lägg över i en djup gryta och häll lite vatten i pannan och vispa runt lite för att få med currypastan och sambal oeleken
Synd bara att jag glömde en matlåda framme i sju timmar (även solen har sina fläckar) så dagens middag får bli med fläskfilé istället, säkerligen lika gott
Här är recept på Het afrikansk kycklinggryta. Jag fortsätter att rota bland mina gamla matpärmar för att hitta olika smaskiga recept som jag kan anpassa till mitt sätt att äta, dvs utan onödiga kollisar, stärkelse och socker
Jag använde en het chilikorv som blev riktigt god och vitlöken ska finhackas. Tänkte i alla fall tipsa er om en spännande kycklinggryta som jag gjorde förra helgen
Börja med att bryna lök så den blir genomskinlig i en gryta, lägg i alla kryddor så att de får fräsa med ett par minuter, lägg i grönsakerna, rör om, sänk värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.